lunes, 2 de enero de 2012

ENTREVISTA A... ANDREU FILGUEIRAS

ENTREVISTA A... ANDREU FILGUEIRAS
Entrenador del Senior A
Aquesta nova temporada l'equip Sènior A de l'ACE Riudellots, estrena categoria (3a Divisió Nacional) i també entrenador, Andreu Filgueiras.
La reestructuració de categories, va suposar que l'any passat perdessin la categoria la meitat dels equips de 2a Divisió B, i que els equips que van passar el tall es trobin ara en una 3a Divisió molt més competitiva. Consolidar-se en la nova categoria és tot un desafiament pel que comptem amb Andreu Filgueiras, un entrenador amb experiència contrastada en Nacional A i Nacional B, en equips com Montmeló, Empuriabrava, Excavacions la Garriga, Palau Solità i Plegamans, etc.
Estem totalment convençuts que l'equip de la mà d'Andreu, continuarà  il·lusionant a l'afició, superant-se jornada a jornada. Una vegada que s'han jugat els primers partits d'aquesta temporada i arribem a l’aturada de Nadal, entrevistem a l’Andreu, per conèixer ni les seves primeres opinions respecte a l'equip.

1. Com valores l'inici de campionat?

Aquesta temporada hem iniciat un nou projecte amb molts canvis: nous jugadors, sistemes tàctics nous i un canvi d’actitud a l’hora d’afrontar els partits i els rivals.  Tot i que no está del tot assimilat, les victòries i el empats assolits fora de casa ens dona molta confiança i ens reafirma amb la feina que estem portant a terme encara que ens queda molt per a millorar, sobre tot els resultats a casa.

2. Després de la reestructuració de l'any passat i la quantitat de descensos que va haver de 2a divisió B. Com afronta ACE Riudellots la temporada actual?

Hem de tenir en compte dos aspectes fonamentals a l'hora de afrontar aquesta temporada. El primer és que encetem un projecte nou amb tot el que això comporta i l'altre és que amb la reestructuració que s'ha dut a terme aquesta temporada, el nivell i la qualitat d’aquesta competició ha augmentat respecte a temporades anteriors.
Partint d'aquesta situació, afrontem la temporada amb molta ambició, molta il·lusió i confiança, amb moltes ganes de esser un equip a tenir en compte pels nostres adversaris però també amb molt realisme, sent conscients de que haurem de treballar dur setmana a setmana, entrenament a entrenament per aconseguir-ho.

3. Com veus la plantilla de cara a afrontar una categoria tan dura com la 3a Divisió nacional?

Sens dubte tenim una plantilla excepcional en tots els aspectes. Fins i tot més de lo que ells imaginen.
Tots els jugadors disposen de gran tècnica individual i encara que tenim mancances tàctiques i de plantejament de partits, ens toca als tècnics fer que la tècnica individual es posi a disposició de la tècnica col·lectiva per tal de que tots juguem al mateix i afrontar els partits amb la mateixa filosofia.
M'agradaria ressaltar quelcom molt important i poc freqüent,la majoria dels nostres jugadors estan totalment identificats i implicats amb el club i amb el poble de Riudellots i això facilita la feina dels tècnics.

4. Aquesta temporada s'ha rejovenit la plantilla, com s'estan adaptant els nous jugadors a l'equip i a la categoria?

El plantejament des del començament ha sigut mantenir la base de temporades anteriors com a el nucli important de l’equip i incorporar jugadors joves per tal de que agafin experiència i adaptació a la categoria, però també que ens puguin ajudar de manera immediata. En aquest sentit hem fet dues incorporacions al primer equip, Jose (del nostre Juvenil) i Ahmed, i podem dir que aquesta decisió ha sigut tot un encert ja que la seva aportació i la seva disposició està sent molt important pel equip des de el primer moment tot i que pensem en ells com a figures importants a més llarg temps. Un aspecte fonamental en aquesta nova etapa, és que volem comptar  amb jugadors dels equips base de cara a incorporar-los en un futur proper. Hi han jugadors del equip B (Buga i Gerard Quiñones) i fins i tot de juvenil que estan entrenant amb el primer equip i fins i tot han arribat a debutar, com el cas de Buga.

5. Com definiries el joc del teu equip?

Encara som un equip en evolució per lo tant el joc del equip no està definit. A la fase en la que ens trobem ara mateix, cal ressaltar la nostra defensa, molt sòlida, un atac amb moltes variants que encara s'ha de interioritzar i un nivell competitiu molt alt.

6. Quins equips creus que optaran a l'ascens?

Es difícil de dir pel nivell tant alt que hi ha al nostre grup però teòricament, pel seu historial i nivell econòmic, haurien de esser el  Montcada, Natació Sabadell, Vall de Tenes  i Pineda. A aquets segur que s'afegiran dos o tres equips més amb opcions.

7. Quin objectiu us heu marcat per aquesta temporada?

L'objectiu principal ha de ser no patir per a mantenir la categoria.
I per aconseguir això ens hem marcat dos objectius específics: el principal i més important és aplicar un tipus de defensa, sobretot fora de casa, per aconseguir ser més competitius. L'altre objectiu és incloure més opcions en atac incorporant variants en el joc de 3x1 i incorporant el joc de 4.

8. I l'objectiu d'Andreu Filgueiras com a entrenador?

Els meus objectius són els mateixos que els de la resta de l'equip; però, sí que tinc un desig personal que és que els jugadors i la gent que ens ve a veure gaudeixi amb el joc de l'equip.

9. Què creus que s'ha de millorar per assolir aquests objectius?
Principalment dues coses: hem de canviar l’actitud en els partits contra els nostres rivals directes, ser conscients de que cap equip serà fàcil, que competint al 100% som un equip d’alt nivell, però que al 80% ens pot guanyar qualsevol. L’altre és que tots els jugadors han d’aportar el que necessita l’equip en cada moment tant si els hi toca estar a la pista com a la banqueta.

10. Finalment, en els pocs partits disputats a casa què t'ha semblat l'afició de Riudellots a "La Bombonera"?

A l'afició de Riudellots la conec des de fa temps, quan he vingut a jugar com a rival amb altres equips. És impressionant jugar a Riudellots amb el pavelló animant. Tots els equips que vénen a jugar al nostre pavelló saben que amb una afició així és molt difícil guanyar en la Bombonera. És un dels actius més importants que tenim i és impressionant comptar amb el seu suport.
M’agradaria ressaltar el valor humà, el calor i afecte que he trobat a Riudellots tant per part dels jugadors com per part de qui gestiona el club. Fins i tot amb l’afició amb els que molt sovint parlo i hem transmeten els seus pensaments.
Per experiència puc dir que no en tots els clubs es troben persones del nivell amb les quals jo tinc la sort de tractar aquí.No hay comentarios:

Publicar un comentario